Стопкадър ТВ ЕвропаБългарски експерт посочи Джо Байдън като фаворит на изборите за

...
Стопкадър ТВ ЕвропаБългарски експерт посочи Джо Байдън като фаворит на изборите за
Коментари Харесай

Експерт: Джо Байдън е фаворит за президент на САЩ, но може да има и изненада

Стопкадър ТВ  " Европа "

Български експерт уточни Джо Байдън като любимец на изборите за президент на Съединени американски щати, само че въпреки всичко не изключи опцията да се стигне до изненада и Доналд Тръмп да резервира поста.

" Особеното на тези президентски избори в Съединени американски щати са милионите дали своят вот авансово поради пандемията ", коментира пред БНР доктор Мартин Табаков от Института за дясна политика. Броят на авансово гласувалите тази година надвиши 90 милиона души. Общо гласувалите на предишните президентски избори в Съединените щати са били 138,8 милиона души.

По думите му броенето на тези бюлетини е характерно за всеки щат:

" Фокусът е върху това, което ще се случи  в Пенсилвания, тъй като там, съгласно локалното законодателство, не е разрешено преброяването на получените преди изборния ден бюлетини . Обикновено тези авансово подадени гласове се броят, откакто се преброят бюлетините от изборния ден ".

В предаването " Нещо повече " интернационалният анализатор разяснява, че  действителната картина може да се окаже друга от резултатите от екзит половете, тъй като в множеството щати ще се броят авансово подадените бюлетини след деня на изборите :

" Всички социолози в този момент акцентират, че гласоподавателите, които ще гласоподават в изборния ден, ще поддържат Доналд Тръмп, а гласувалите преди изборния ден ще са в по-голяма степен за Джо Байдън ".

Байдън е считан за любимец в тези избори, само че не са изключени изненади , заключи Табаков и предвижда, че  изходът от изборите ще зависи  най-вече  от мобилизацията на републиканците в изборния ден .

По думите на анализатора  високата изборна интензивност нормално работи за Демократическата партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР